Кламер БГ - Новини: Английски футболен фен почина напът за районното

Английски футболен фен почина напът за районното

България

|
Вт, 15 Окт 2019г. 00:08ч.
Английски футболен фен почина напът за районното

Английски футболен фен почина в понеделник в София при неизяснени обстоятелства при опит да бъде преместен от болницата към районното управление, а други двама бяха бити предишната вечер.

Часове преди квалификационния мач за европейското първенство, столичният булевард "Витоша" се превърна в британска колония с разположени огромни флагове на популярни английски отбори.

Сн. БГНЕС

Фенове пиеха бира и се стигна до пререкания с български запалянковци, но без инциденти. Това наложи засилено полицейско присъствие, а на места униформените направо бяха направили кордон около британците.

Сн. БГНЕС

32-годишният англичанин постъпил в "Пирогов" малко след 10 часа. Преди това на тел. 112 е подаден сигнал за мъж в безпомощно състояние в района на улиците "Раковски" и "Иван Вазов". Той бил откаран в "Пирогов" с линейка.

След пристигането му в болницата обаче започнал да буйства. Според МВР се е държал агресивно и е заплашвал персонала, което наложило намесата на охраната на място и на самата полиция.

"Предприети са действия за транспортирането му към столично полицейско управление. По пътя мъжът е починал", пише в съобщението на МВР.

Все още не е ясна причината за смъртта му. По случая е започнало разследване. Предполага се, че той е пристигнал у нас за мача България-Англия, който ще се играе в понеделник вечер на националния стадион.

Това е третият инцидент с футболен запалянко в рамките на 24 часа. В неделя вечерта двама англичани са били пребити на различни места в София – единият на ул. "Кърниградска", а другият – на ул. "Солунска". Пострадалият при първия инцидент отказал медицинска помощ, на другия такава е била оказана.

Още миналия петък от МВР предупредиха, че ще има специална организация заради мача с Англия – забрана за паркиране и движение в района на стадиона, както и засилено полицейско присъствие.

По-късно вечерта България понесе тежка загуба с 6:0 от от Англия на Националния стадион "Васил Левски". Резултатът бе открит още в седмата минута. До края на първото полувреме паднаха общо четири гола. Във втората част Англия вкара още два гола и така бе оформен крайният резултат.

През първото полувреме мачът бе спрян два пъти заради расистки скандирания към английския отбор. При трето спиране съдията трябваше да прекрати срещата. До такова не се стигна, а част от феновете напуснаха стадиона преди края на мача.

"Нямаме класа, просто и елементарно. Резултатът е 6:0 и мен ме боли, и футболистите ги боли, но в крайна сметка това ни е реалността", коментира след мача треньорът на националния отбор Красимир Балъков. Той обясни, че не знае дали ще остане на поста си.

mediapool.bg