Кламер БГ - Новини: Американският посланик откри обновено училище в Пловдив

Американският посланик откри обновено училище в Пловдив

България

|
Пет, 30 Ноем 2018г. 18:49ч.
Американският посланик откри обновено училище в Пловдив

Общо 6 млн. долара са инвестициите по програмата за хуманитарна помощ на отдела за военно сътрудничество в посолството на САЩ у нас, 94 000 долара са вложени в реновирането на Основно училище "Душо Хаджидеков" в Пловдив.

Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин, заедно с представители на посолството присъстваха в петък на тържество, на което символично прерязаха лентата на обновената сграда, предаде БГНЕС.

"Дарена преди 148 години от възрожденеца Душо Хаджидеков на града за училище, днес след ремонта тя нека служи на децата на града още толкова години", пожела при откриването Ерик Рубин.

Общо 60 са обектите, финансирани по програмата на отдела за военно сътрудничество на американското посолство у нас, последните, освен пловдивското училище, са новоизградено триетажно крило към Детска градина "Детелина" в Поморие, изцяло обновен дневен център за младежи с увреждания и център за специализирана образователна подкрепа в Бургас, напълно обновени детски площадки на Детски градини "Ален мак" и "Бриз" във Варна.

"Днешното откриване на реновираното училище е поредното доказателство за доброто ни сътрудничество", каза още посланик Рубин и благодари на община Пловдив и на изпълнителите на проекта. По- късно той се срещна с кмета на града Иван Тотев и пожела успех на Пловдив в бъдещото му домакинство като Европейска столица на културата.

mediapool.bg