Кламер БГ - Новини: Агенцията по храните започва проверки на рибни борси заради Никулден

Агенцията по храните започва проверки на рибни борси заради Никулден

България

|
Пон, 30 Ноем 2020г. 16:40ч.
Агенцията по храните започва проверки на рибни борси заради Никулден

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва от 1 декември засилени проверки в обекти за производство и търговия с риба заради наближаващия Никулден. Инспекциите ще обхванат още складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси.

Ще се проверяват документите за произход и безопасност на рибата, спазването на сроковете и условията на съхранение, правилното етикетиране на продуктите. При проверките ще се следи също за използването от персонала на лични предпазни средства (маски и ръкавици), наличие на дезинфектанти на местата на продажба и други.

Специално внимание ще се обърне върху продажбата на риба и рибни продукти на нерегламентирани места и от нерегистрирани търговци, за да се гарантира здравето на потребителите и безопасността на храните.

При извършване на проверките и при необходимост в инспекциите ще се включват и представители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) и Комисията за защита на потребителите (КЗП).

mediapool.bg