Кламер БГ - Новини: 99-ти ден на протестите: "Тръгнат ли студентите, с мутрите е свършено“

99-ти ден на протестите: "Тръгнат ли студентите, с мутрите е свършено“

България

|
Четв, 15 Окт 2020г. 23:04ч.
99-ти ден на протестите: "Тръгнат ли студентите, с мутрите е свършено“

99-ият ден на протестите срещу корупцията и с искане на оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев започнаха сутринта в 7.30 ч. студенти юристи пред Софийския университет.

Вечерният протест започна с изказвания на протестиращите от сутринта студенти.

Дори и утре да не постигнем оставка, трябва да продължим, с тези думи млад мъж – студент, се обърна към протестиращите. Студентът заяви, че хора без никакви морални ценности не могат да продължават да управляват.

Тръгнат ли студентите, с мутрите е свършено, заяви скулпторът Велислав Минеков от "Отровното трио".

На този площад се кове правото, справедливостта, демокрацията, свободата на словото. На този площад са нашите мечти за държавата, в която искаме да живеем. Повече не пребиваваме, а живеем и искаме всички да живеем, заяви от трибуната на протеста Арман Бабикян от "Отровното трио”.

Акцент в днешните изказвания от трибуната бяха дебатите от по-рано в пленарна зала по искането за оставка на председателя на парламента Цвета Караянчева, както и вторият ден от присъствието на главния прокурор в парламента, където бе гласуван доклада на прокуратурата.

"За десет дни протести в Киргизстан се дава трета оставка, а у нас господинът се прави, че не ни вижда и не ни чува“, коментира Арман Бабикян.

Адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" призова всички граждани да звънят и пишат на генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес.

Това са каналите за комуникация на Антонио Лопес от ЕНП, който днес се е изцепил "че редовните парламентарни избори през месец март са най-доброто място да се определи кой ще управлява България в следващите години", написаха от "Отровното трио“ във своята фейсбук страница с призива гражданите "да покажат любовта си".

На утрешния стотен ден на протести е насрочено петото поред Велико народно въстание, в което ще участват депутати от Европейския парламент.

mediapool.bg