Кламер БГ - Новини: 15-годишно момче загина след падане през училищен прозорец в Русе

15-годишно момче загина след падане през училищен прозорец в Русе

България

|
Вт, 21 Ян 2020г. 13:51ч.
15-годишно момче загина след падане през училищен прозорец в Русе

Ученик на 15 години загина след падане през прозореца от третия етаж в Английската гимназия "Гео Милев" в Русе. Разследва се дали момчето е било бутнато или е скочило само.

Инцидентът е станал към 7.30 часа във вторник преди да започнат учебните занятия. Малко по-късно момчето е открито в задния двор безпомощно състояние и е починало от нараняванията си при транспортирането му от спешния екип към болницата.

Директорката на училището Маргарита Янакиева заяви пред бТВ, че деветокласникът е бил от добро семейство и не е имал притеснително поведение през изминалите дни.

"Със сигурност е шок за децата, това са неща, които не се случват в училище всеки ден. Учебният процес продължава, доколкото е възможно при тези обстоятелства", коментира Янакиева.

Заради трагедията учениците останаха в класните стаи в междучасията, а при тях влязоха психолози. Започнато е разследване под надзора на Окръжна прокуратура, сезиран е и отдел "Закрила на детето". Предстои да се прегледат записите от камерите в коридорите и двора на училището.

mediapool.bg