Кламер БГ - Новини: Броят на жертвите при удара срещу център за мигранти в Либия достигна 53

Броят на жертвите при удара срещу център за мигранти в Либия достигна 53

Свят

|
Пет, 05 Юли 2019г. 16:40ч.
Броят на жертвите при удара срещу център за мигранти в Либия достигна 53

Броят на жертвите при удара срещу център за мигранти в Либия достигна 53-ма души, предаде Франс прес, като се позова на съобщение от на Световната здравна организация.

При атаката бяха ранени 130 души. Хиляда души са загинали вследствие на започналата в началото на април офанзива на силите маршал Халифа Хафтар срещу Триполи.

Близо 5000 души бяха ранени за три месеца на сражения за Триполи между силите на Хафтар и техните опоненти от Правителството на националното съгласие, което е признато от ООН и базирано в Триполи.

Силите на Халифа Хафтар съобщиха, че вчера са свалили самолет на Правителството на националното съгласие, предаде Франс прес.

Говорителят на Хафтар Ахмед ал Мисмари съобщи снощи, че самолет Л39 Албатрос е свален близо да град Тархуна, на 80 км югоизточно от Триполи. Според Месмари самолетът е излетял от град Мисрата, на 200 км източно от Триполи.

Говорителят на силите на правителството на националното единство Мохамад Гнуну заяви, че е била загубена връзката със самолет на либийските военновъздушни сили тип Л39, който е изпълнявал нападателна мисия южно от Триполи, без да дава подробности за съдбата на екипажа.

Силите на маршал Хафтар започнаха офанзивата си на 4 април с цел да превземат столицата Триполи, където е базирано признатото от ООН правителство на Файез Сарадж.

Освен наземните боеве, двата лагера извършват и въздушни нападения, като са загубили няколко самолета след началото на сраженията, отбелязва Франс прес.

mediapool.bg