Кламер БГ - Новини: Братът на Лилана опита да влезе в ареста, но не го пуснаха

Братът на Лилана опита да влезе в ареста, но не го пуснаха

България

|
Четв, 21 Май 2020г. 16:27ч.
Братът на Лилана опита да влезе в ареста, но не го пуснаха

Братът на бившата певица Лиляна Деянова (Лилана), Александър Деянов, не успя да влезе в ареста, въпреки че имаше желание. В четвъртък известният под псевдонима SkilleR бийтбоксър се яви пред следствения арест на ул. "Майор Векилски" с чанта с приготвен багаж и в компанията на адвокат Николай Хаджигенов. Деянов обаче не е допуснат да влезе.

Няма да платя

Ден по-рано младият мъж обяви, че няма да плати определената му от съда гаранция от 50 хил. лв. и в знак на протест ще влезе в ареста. Той е обвиняем за участие в престъпна група заедно със сестра си и нейния бизнеспартньор Мартин Димитров. Основното обвинение е за неправомерно усвояване на еврофондова. Според прокуратурата Деянова и Димитров са заплашвали длъжностни лица от АПИ, за да сключат договор с тяхната фирма. По това обвинение съдът не откри никакви доказателства.

С торбичка в ръка

"Нося най-ценното – имам одеяло, имам дрехи, имам книга, тоалетна хартия и мокри кърпички", каза Деянов, докато чакаше пред вратата на ареста.

Адвокат Хаджигенов пък обясни, че за да бъде приет в ареста, трябва да има прокурорско постановление, а такова все още е не стигнало до тях.

"Очакваме включване за момента", каза той.

Двамата чакаха около час и след като никой прие Деянов, си тръгнаха.

Аз един лев не съм откраднал

"Аз през живота ми един лев не съм откраднал, един човек не съм излъгал", заяви Деянов, който е известен бийтбоксър.

Към момента той остава на свобода. Първоначално бе арестуван, но след това освободен срещу гаранция от 100 хил. лв. Той обжалва и размерът й бе намален. След това Деянов обяви, че няма да внесе парите, защото обвинението е несправедливо. В ареста остават сестра му и Димитров.

mediapool.bg