Кламер БГ - Новини: Браншовик стана зам.-министър по биоземеделието

Браншовик стана зам.-министър по биоземеделието

България

|
Пон, 20 Май 2019г. 16:15ч.
Браншовик стана зам.-министър по биоземеделието

Директорът на Българката асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци Чавдар Маринов е назначен от премиера Бойко Борисов за заместник-министър за биоземеделието, съобщиха от правителствената пресслужба в понеделник.

Такъв бе обещан https://www.mediapool.bg/bioproizvoditelite-si-naznachavat-zam-ministar-i-spirat-protestite-news292500.html след протести на биофермерите. Те искаха оставката на земеделския министър Румен Порожанов, заради свърхизисквания към бизнеса и орязани субсидии, което пречи за развитието на сектора и убива бизнеса им. Недоволството им бе потушено с обещание за техен зам.-министър, какъвто сега получават, а Порожанов бе отстранен заради скандала с къщите за гости, изградени с евросубсидии и ползвани за лични нужди.

Чавдар Маринов е завършил Тракийския университет в гр. Стара Загора със специалност "Животновъдство“, има и придобита образователно-квалификационна степен "магистър“ по специалност "Финансов мениджмънт и маркетинг“ от Висше училище по застраховане и финанси в София. В периода 2007-2017 г. е заемал редица експертни длъжности в Държавен фонд „Земеделие“ и Министерството на земеделието и храните. От 2018 г. оглавява

Българката асоциация на организациите на производители на плодове и зеленчуци.

Като зам.-министър на земеделието Маринов ще отговаря за осъществяването и изпълнението на националната политика и политиката на ЕС в областта на растениевъдството и биологичното производство; управлението на дейността на риска и кризите, насочена към противодействие и компенсиране на щети при неблагоприятни климатични събития.

mediapool.bg