Кламер БГ - Новини: Бразилски депутат иска рязане на ръце за корупция

Бразилски депутат иска рязане на ръце за корупция

Свят

|
Ср, 11 Март 2020г. 17:19ч.
Бразилски депутат иска рязане на ръце за корупция

Бразилски депутат, според когото властите не правят достатъчно за справяне с ширещата се корупция в политическите среди, внесе законопроект, предвиждащ на всеки политик, осъден за корупция, да бъдат отрязани двете ръце, предаде Ройтерс.

Няма изгледи законодателното предложение да получи подкрепа в бразилския конгрес, при положение че десетки депутати са разследвани за корупция и пране на пари.

Според конгресмен Емерсън Петрив, известен повече с политическото си име Бока Аберта, подобна драстична мярка е необходима в страната.

Това е шокиращ законопроект, но за съжаление голяма част от политиците крадат парите на данъкоплатците, каза той по телефона.

В арабските страни никой не краде от страх да не му отрежат ръката, допълни той.

Според Петрив предложението му има обществена подкрепа, но за да стане то закон е необходима и подкрепа от депутати, които не са били хващани в кражба.

Бразилия изпрати в затвора десетки бизнесмени и политици при най-големия корупционен скандал в историята на страната след операция, наречена "Автомивка". Мнозина обаче след това бяха освободени, включително бившият ляв президент Луиз Инасио Лула да Силва, който бе обвинен в получаване на подкупи.

mediapool.bg