Кламер БГ - Новини: Борисов ще бъде глобен за влизане без маска в Рилския манастир

Борисов ще бъде глобен за влизане без маска в Рилския манастир

България

|
Вт, 23 Юни 2020г. 16:34ч.
Борисов ще бъде глобен за влизане без маска в Рилския манастир

Премиерът Бойко Борисов ще бъде глобен с 300 лева от здравните власти за това, че е бил без маска при посещението си във вторник в Рилския манастир, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Министър-председателят нагледа започналите укрепителни работи на срутищата по пътя към Рилския манастир и посети светата обител, където запали свещичка, а Адрианополския епископ Евлогий му показа как вървят реставрационни дейности в манастира, финансирани от правителството.

Борисов обаче беше без маска в закритото помещение на храма въпреки разпоредбите на здравния министър. Затова и ще бъде санкциониран, а заедно с него и всички придружаващи го – членове на екипа му, журналисти, оператори, фоторепортери, които са били без маски

Глобата за Борисов е продължение на декларираната вчера от МЗ линия на строг контрол и обещанието, че санкциите няма да се налагат избирателно. Преди ден санкции отнесоха ГЕРБ, БСП и Националният стадион "Васил Левски" заради политически събирания в нарушение на противоепидемичните мерки и дербито Левски-ЦСКА.

Преди това Борисов провери как се работи по укрепването на срутищата по пътя за Рилския манастир. Стартът на дейностите, извършвани от държавната компания "Автомагистрали" за 6.5 млн. лв., бе даден във вторник, след като преди три седмици по време на посещение в манастира Борисов обеща да оправи проблемите със срутищата. Това стана след хвалбата му колко добър е станал ремонтът на пътя и забележката на журналисти за падналите земни маси. Тогава премиерът обеща и допълнителни 600 хил. лв. за реставрацията на манастира.

"Свършихме всичко, което сме обещали – 6.5 млн. лв. за пътя, работи се. А в сряда на заседанието на Министерския съвет мина и това, което пожела Рилската света обител – 1.62 млн. лв. за пречиствателна станция", коментира сега пред журналистите Борисов.

"Ще работим по-бавно, за да не рискуваме живота на строителите, колкото и Господ да бди над нас", каза още той пред медиите в Рилския манастир. По думите му след изграждането на пречиствателната станция на манастира близката река ще остане чиста.

Във вторник започнаха строителните работи в 250-метровия участък при 27-и километър на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир като през последните две седмици се извършваха подготвителни дейности.

mediapool.bg