Кламер БГ - Новини: Борисов поздрави Станишев за преизбирането му като лидер на ПЕС

Борисов поздрави Станишев за преизбирането му като лидер на ПЕС

България

|
Съб, 08 Дек 2018г. 12:31ч.
Борисов поздрави Станишев за преизбирането му като лидер на ПЕС

Премиерът Бойко Борисов поздрави Сергей Станишев с преизбирането му от европейските социалисти за лидерското място в ПЕС. Сергей Станишев оглавява ПЕС от 2011 г. и предиден на конгреса в Лисабон той спечели трети пореден мандат с 83% от гласовете на делегатите.

"Избирайки ви за трети пореден път за свой лидер, социалистите в Европа ясно показаха каква е оценката им за свършената от вас работа, пише в поздравителния адрес на премиера.

"Твърдо вярварвам, че демокрацията е най-голямото благо на съвременното ни общество, а неделима част от демократичния процес е опозицията. Вашата роля на коректив към властимащите носи големи отговорности и аз съм уверен, че вашият безценен опит ще бъде истински компас за всички европейски социалисти", посочва той.

Соцлидерът Корнелия Нинова не участва в конгреса. В Лисабон е делегация от 10 човека от БСП, водена от Деница Златева. Конгресът, който продължава и днес, ще приеме общо 8 резолюции за преодоляване на неравенствата. Акцентът е в икономиката и социалната политика, доходите и заличаване на всички неравенства.

mediapool.bg