Кламер БГ - Новини: Борисов към Радев: Лъжци и манипулатори! Никой не ги е спрял да отидат на Шипка

Борисов към Радев: Лъжци и манипулатори! Никой не ги е спрял да отидат на Шипка

България

|
Ср, 03 Март 2021г. 15:27ч.
Борисов към Радев: Лъжци и манипулатори! Никой не ги е спрял да отидат на Шипка

"Днес за пореден път някои искат да изопачат истината, че е забранено да се празнува", каза премиерът Бойко Борисов в отговор на президента Румен Радев, който в словото си по случай Трети март заяви на връх Шипка, че "властта се опитва да постави под карантина националната ни памет". Причината е, че община Габрово, която е домакин на традиционните тържества на Шипка, тази година ги отмени заради коронавируса, което обаче не попречи на стотици хора да се изкачат на историческия връх.

"По-свободни българите не са били. Свободата е и отговорност. Днес за пореден път някои искат да изопачат истината, че е забранено да се празнува", коментира Бойко Борисов и добави: "Фактът, че тези, които го коментират, са там, където искат и никой не ги е спрял - е показателен. Такива лъжци, такива манипулатори! Затова аз обичам да показваме – това е българинът, работещ и правещ сам своята история".

Борисов добави, че Шипка е издигнат за почит, не за омраза и днешният национален празник е ден за обединение, а не за политиканстване.

Това не попречи на самия него да се отдаде на политиканстване, както прави обичайно при обиколките и огледите на строителни обекти. Навърх националния празник Борисов реши да провери напредъка в изграждането на магистрала "Хемус". За разлика от обичайните си турове с джипа, този път бе облечен официално - с костюм и вратовръзка.

Той бе придружаван от зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и водача на листата на ГЕРБ за 26 МИР-София област Младен Маринов.

Посещението беше предавано на живо във фейсбук страницата му.

mediapool.bg