Кламер БГ - Новини: Борисов: Президентът повече никога не може да говори за правосъдна система и корупция

Борисов: Президентът повече никога не може да говори за правосъдна система и корупция

България

|
Ср, 24 Юни 2020г. 16:16ч.
Борисов: Президентът повече никога не може да говори за правосъдна система и корупция

Премиерът Бойко Борисов коментира в сряда, че след публикуваните чатове на президентския съветник Пламен Узунов с бизнесмена Пламен Бобоков, държавният глава вече няма право да говори за проблемите в правосъдието и за коруцията.

"Мисля, че този път фактите са такива, че колкото по-малко мълчат и не говорят - толкова са заседнали в тресавището, те вече никога не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм, нито за намеса в работата на отделните власти", коментира Борисов.

"Това не е кой да е съветник. Това му е най-чистият човек - в кавички. Вътрешен министър по време на неговото служебно управление. Смятайте какво е било назад... . Колкото по-бързо спрат да говорят и да търсят вината в другия, и погледнат своята къщичка. Както аз си гледам моята къщичка", допълни той пред журналисти.

Засега прокуратурата не е повдигнала обвинение срещу секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, но разпространи серия от чатове между него и обвиняемия в търговия с влияние бизнесмен Пламен Бобоков.

Президентът застана зад Узунов и малко по-рано в сряда обвини прокуратурата, че

дава тон за погазване на закона и се очертава като политически играч, който подпомага кризисния пиар на премиера, неспазвайки следствената тайна.

Последва категоричната реакция на премиера Борисов, която силно контрастира на обяснителния режим, в който влезе премиера след серията компроматни скандали, в които той е главен герой.

"Пред кой съм се скрил аз. Кога съм се скрил? Аз имам работа, която върша и която не е правена и няма много години след това да се прави. Тези, които нямат работа - от сутрин до вечер ходят някъде да си намерят място, да не коментират", коментира Борисов пред журналисти.

В сряда той инспектира на място новоизграждащия се тунел "Железница" край Симитли, където преди обяд четирима работници бяха затрупани.

По думите на премиера причина за срутването са дъждовете, при които се е пропуснала вода в забоя, където в момента се укрепва и 5-6 кубика скала е паднала.

"Просто една част от скалата, нали ако си го представите два километра готови тунели, има два-три метра, в които забой се казва, където в момента се работи, след това се укрепва и продължават нататък. И точно там от дъждовете считат, виждате каква е скалата - не е камък. Считат, че е пропуснало точно там вода и е направила скалата ронлива и към 5-6 кубика са паднали", каза Борисов.

След това той повози с джипа си шефа на Военномедицинака академия ген. Венцислав Мутафчейски и вътрешния министър Младен Маринов.

Премиерът публично се възмути, че е бил глобен от здравното министерство, след като преди ден влезе в Рилския манастир без маска.

"Не стига, че работихме месеци наред без заплати, а сега и глоби", каза Борисов.

mediapool.bg