Кламер БГ - Новини: Борисов: Отделяме 500 млн. лв. за храна за бедните семейства

Борисов: Отделяме 500 млн. лв. за храна за бедните семейства

България

|
Съб, 17 Окт 2020г. 12:21ч.
Борисов: Отделяме 500 млн. лв. за храна за бедните семейства

Отделяме 504 милиона лева да подкрепим семействата, които имат нужда от храна, хигиенни материали и детски принадлежности, обяви премиерът Бойко Борисов в събота в профила си във “Фейсбук“.

“Благодарение на усилията на екипа на министър Деница Сачева средствата са осигурени по Оперативната програма за храни и ще бъдат достъпни в период от 2021 г. до 2027 година”, пояснява той.

Борисов съобщава, че 600 000 души ще се възползват от помощта.

“За първи път сме предвидили и пакети за новородени деца от бедни семейства, които ще получат най-необходимото – памперси, санитарни и козметични продукти за бебето след раждането. Ще осигурим и детска кухня от 10-месечна до 3-годишна възраст. Всеки нуждаещ се български гражданин ще получава нашата подкрепа и за в бъдеще”, посочва той.

Съобщението идва след поредица социални обещания на правителството, поети на фона продължаващите 100 дни протести с искане за оставката му. Сред поетите ангажименти са добавки от 50 лева към пенсиите, детски надбавки за всички деца догодина, увеличение на пенсии и подкрепа за бедните пенсионери с ваучери за храна.

mediapool.bg