Кламер БГ - Новини: Борисов: Могат да ме снимат гол колкото си искат

Борисов: Могат да ме снимат гол колкото си искат

България

|
Четв, 02 Юли 2020г. 15:30ч.
Борисов: Могат да ме снимат гол колкото си искат

Премиерът Бойко Борисов посети Велинград и региона в четвъртък, за да провери как се развиват местните проекти, за които правителството отпусна пари - ремонт на пътя, ново училище на мястото на бараките, в които учат децата.

Редом до него в джипа бяха кметът на Велинград Костадин Коев и неизменните му спътници финансовият министър Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Всички в автомобила бяха с маски. По пътя Борисов спря да поздрави майстор, с когото се здрависа, а после се дезинфекцира.

Премиерът посети и село Биркова, където беше на 24 май. Тогава местните хора му се оплакаха от лошите пътища в региона. Хората поискаха път до село Кръстава, който в момента бил черен. Премиерът им го обеща и днес провери как се прави.

"Хората ще бъдат изключително доволни, защото отдавна чакат реконструкцията и ремонта на този околовръстен път", каза кметът на Велинград Костадин Коев.

Той му разказа как има нужда от нови училища, детски градини и пътища. В едното село имало 200 деца, в другото - 230, а в Света Петка са 400, "живи села, работливи и чисти хора", казва кметът.

"Дай боже повече деца да има", отговаря му Борисов.

От години в село Биркова около 200 деца учат в бараки, сега за 15 септември ще влязат в нова сграда. Строителството напредва с бързи темпове, обяснява кметът на Велинград.

Още преди да влезе с джипката в селото Борисов бе посрещнат с ръкопляскане от директора на училището. "Това не се е случвало", казва директорът и благодари на премиера за новото училище. Отбелязва, че Борисов ще остане в историята с посещенията си.

Премиерът се поинтересува дали всички са доволни от пътя до Сърница. и отбеляза, че пътят е "мазен и хубав".

По време на посещението си помоли между всички да се спазва дистанцията от 2 метра.

Потегляйки от селото, Борисов се качи на джипа си, и каза: "Могат да ме снимат гол, колкото искат...".

По-късно на страницата си във Фейсбук премиерът написа: "Когато хората са доволни и аз съм щастлив".

Ремонтът на южния обход на Велинград е дълго чакан проект. Околовръстният път е в много лошо състояние и често беше под вода. Сега се разширява габаритът на пътя, ще се извърши отводняване, изграждат се и канавки. Това ще бъде голямо улеснение както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи, обещават от кабинета на премиера.

mediapool.bg