Кламер БГ - Новини: Борислава Танева вече не е зам.-министър на културата

Борислава Танева вече не е зам.-министър на културата

България

|
Пон, 20 Фев 2023г. 14:47ч.
Борислава Танева вече не е зам.-министър на културата

Борислава Танева вече не е зам.-министър на културата

Със заповед на служебния премиер Гълъб Донев от длъжността зам.-министър на културата е освободена Борислава Танева, съобщиха от правителствената пресслужба.

Оттам припомнят, че тя напуска поста по собствено желание.

Миналата седмица Танева съобщи, че е подала оставка, а като мотив за напускането си известната пианистка посочи, че е изтощена от "работата на два фронта". Тя е заместник-ректор на Националната музикална академия.

"Истината е, че изключително интензивната работа на два фронта (в МК и в НМА), продължаваща на пресекулки вече втора година ме изтощи крайно и вече не се чувствам толкова ефективна, колкото трябвам и на екипа в МК и на студентите си, на семейството и на себе си. През целия този период много пъти ми се налагаше да отказвам участия в международни журита, майсторски класове, концерти и други професионални изяви на престижни форуми у нас и в чужбина", написа Танева преди дни във Фейсбук.

Тя преподава от 1990 г. в Националната музикална академия, където е професор по пиано в клавирната катедра. От 2016 г. е заместник-ректор по художественотворческата и международна дейност. Танева концертира активно в Европа, Бразилия и Израел, член е на Управителния съвет на Национален фонд "Култура", основател е и заместник-председател на швейцарско-българската асоциация за култура SBAC, базирана в Женева.

Танева беше назначена за зам.-министър на културата, докато министър беше Велислав Минеков, който бе сменен във второто служебно правителство на Гълъб Донев. В последните си дни като министър, Минеков посочи, че третия му мандат на поста не е бил като първите два и го оприличи с "минно поле с непрестанно напрежение".

mediapool.bg