Кламер БГ - Новини: Бордът на НДК подаде оставка

Бордът на НДК подаде оставка

България

|
Вт, 10 Авг 2021г. 19:58ч.
Бордът на НДК подаде оставка

Бордът на НДК подаде оставка

Шефовете на НДК изненадващо подадоха във вторник оставка. Борислав Велков, Ангел Митев и Красимир Петков обявиха, че е време за нови хоризонти, изказаха благодарности, но не обявиха мотиви за решението си.

“Време за нови хоризонти, време за промяна. След почти четири години и половина Съветът на директорите на НДК взе решение да депозира своите молби за освобождаване до министъра на културата. Благодарим на всички колеги и на целия екип на НДК, които ни подкрепяха и видяха добрите ни намерения и свършеното в полза на НДК в тежки времена и кризисни ситуации”, се посочва в съобщението им.

Мениджърите посочват, че най-важното е, че са поставили нова управленска култура, “в която няма корупция, няма мои и твои, водени единствено и само от интересите, просперитета и репутацията на НДК като най-големия конгресен и културен център в България, в който са проведени най-значимите конгресни и културни събития в новата ни история”.

Преди 2 месеца служебният министър на културата Велислав Минеков посочи, че НДК е в изключително тежко състояние.

До първи януари тази година загубите на НДК възлизат на 86.5 милиона лева, което било повече от целия бюджет на Министерството на културата. Министърът посочи, че няма да разреши приватизация на НДК, въпреки че е чувал за такива намерения.

От управата на дружеството тогава контрираха, че приватизация е невъзможно да се случи, защото дворецът е в забранителния списък за раздържавяване.

mediapool.bg