Кламер БГ - Новини: Бойко Борисов призовава компетентните органи да не позволяват Луковмарш

Бойко Борисов призовава компетентните органи да не позволяват Луковмарш

България

|
Ср, 22 Фев 2023г. 12:40ч.
Бойко Борисов призовава компетентните органи да не позволяват Луковмарш

Бойко Борисов

ГЕРБ призовава компетентните органи да не позволяват Луковмарш да поставя под съмнение репутацията на България като страна на толерантността, написа в профила си във фейсбук лидерът на партията Бойко Борисов.

Той посочва, че борбата с антисемитизма и езика на омразата винаги е била водещ приоритет за правителствата на ГЕРБ. В резултат на системни усилия от страна на редица държавни институции, въпреки законовите пречки, третият кабинет на ГЕРБ успя за две поредни години - през 2020 и 2021 г., да осуети провеждането на "срамното и петнящо столицата и страната ни събитие, познато като Луковмарш", се припомня в публикацията.

"След като с притеснение и нескрито съжаление проследихме възобновената миналата година грозна практика - ултранационалисти да се събират в центъра на София и с действията си да уподобяват и препращат към мрачни и срамни исторически периоди, категорично призоваваме компетентните органи в лицето на МВР, специализираните служби за сигурност и Столична община, да се върнат към времето отпреди две години и да не позволяват факелното шествие, т. нар. Луковмарш, да поставя под съмнение репутацията на България като страна на многообразието, толерантността, търпимостта и уважението", заявява Борисов.

Като остро осъждаме всеки опит за отдаване на почит към "човеконенавистнически режими и техните последователи", настояваме държавата да се придържа към вече установените във времето опит и добри практики, с които да защити честта и достойнството на всички граждани като не позволява улиците и градовете ни да се превръщат в арена на омразата, завършва поста си лидерът на ГЕРБ.

mediapool.bg