Кламер БГ - Новини: Бойко Борисов обяви държавата за счупена

Бойко Борисов обяви държавата за счупена

България

|
Нед, 12 Юни 2022г. 13:13ч.
Бойко Борисов обяви държавата за счупена

Бойко Борисов обяви държавата за счупена

Лидерът на бившите управляващи от ГЕРБ Бойко Борисов заяви,че държавата е счупена, а най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството, но в същото време посочи, че "въобще нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление вече".

Той говори в неделя през актива на ГЕРБ във Велико Търново и начерта апокалиптичен сценарий за бъдещето на страната и в същото време отново обяви как ако партията му била на власт нищо от случващото се сега нямало да стане.

Ако приемете този бюджет ви гарантирам, че няма да има следваща година. 2024 година ще е крах, заяви бившият премиер, според когото актуализацията на бюджета гарантирала липсата на пари за каквото и да е в държавата – саниране, за докторите, за учителите, за МВР. Те искат да си купят една голяма група от хора и да отидат на избори, каза още Борисов.

Той обеща, ако бюджет 2022 бъде актуализиран, да излезе и да каже на ГЕРБ да се спасява кой както намери за добре.

Според него ГЕРБ е нямало да допусне това, което се случва – поскъпвнето на горивау, електроенергия.

Макар да обяви, че партията му не иска да се вкарва в каквото и да е управление, лидерът на ГЕРБ посочи, че "днес бихме могли да оправим доста, но утре вече няма да може да оправим нищо".

"Година и половина е пустош – една къщичка за птички няма. Това и 30 години преди нас го нямаше", каза още Борисов.

Той припомни и че остават още 15-ина дни, в които трябва да знаем къде ще отидат делата от специализирания съд – дали ще се върнат от начало, попита Борисов и продължи: "Знаете ли къде са машините за гласуване? Така ни измамиха всички. Аз съм "за" смесения закон - който иска с машини, който иска с хартиени бюлетини. Това е демокрацията.

Коалицията ни със СДС работи добре и ще продължава да работи добре. Надявам се, че ще успеем да убедим, че смесеният вот ще даде по-голяма представителност и възможност на повече хора да гласуват, смята още бившият премиер.

mediapool.bg