Кламер БГ - Новини: Близки на убита жена излязоха на протест за справедливост

Близки на убита жена излязоха на протест за справедливост

България

|
Вт, 13 Дек 2022г. 13:48ч.
Близки на убита жена излязоха на протест за справедливост

Снимка: БГНЕС

Близки на убитата Евгения Владимирова излязоха на протест пред Съдебната палата в София с искане заподозрените за смъртта й да получат максимални присъди. Младата жена бе открита мъртва миналия октомври. След месец издирване бе арестуван съпругът й Орлин Владимиров. Според разследващите той е удушил жена си, а баща му Пламен Владимиров е изхвърлил тялото й в необитаема местност край Перник. Като основен мотив за убийството се посочва ревност.

Бащата е бивш служител на ДАНС. Тялото на убитата жена бе открито в куфар. Наскоро Владимиров-старши бе освободен от ареста срещу 5 хил. лв. гаранция.

По време на протеста близките на Евгения заявиха, че искат да бъдат осъдени на доживотен затвор без право на замяна. Според тях убийството е планирано, защото двамата са обсъждали кое как да бъде направено. Освен това, ако получат по-леки присъди, могат да излязат на свобода след 15 години, аргументираха се протестиращите.

Малко по-късно съдът даде ход на делото срещу обвиняемите баща и син. Адвокатите им поискаха обвинителният акт да се върне на прокуратурата заради нарушения, но съдът не се съгласи. Бяха приети за разглеждане и искове за над 2 млн. лв. от близките на убитата.

Делото ще се гледа в открити заседания и ще продължи на 17 януари догодина.

Преди да бъде арестуван съпругът на убитата Евгения твърдеше, че тя е изчезнала след като отишла на фитнес. Издирването й продължи около месеца като през цялото време Владимиров също твърдеше, че я търси. Той направи самопризнания след разпити и работа с криминални психолози.

mediapool.bg