Кламер БГ - Новини: Бивш банкер заложи 5 млн. долара за победа на президента Тръмп

Бивш банкер заложи 5 млн. долара за победа на президента Тръмп

Свят

|
Ср, 04 Ноем 2020г. 08:56ч.
Бивш банкер заложи 5 млн. долара за победа на президента Тръмп

Британски комарджия е заложил 5 милиона долара за победа на Тръмп на президентските избори във вторник, като се смята, че това е най-големият политически залог в историята.

Бившият банкер е използвал частни букмейкъри, регистрирани на карибския остров Кюрасао, за залог с коефициент 37/20 - което означава, че може да спечели 15 милиона долара, ако Тръмп бъде избран за втори президентски мандат, съобщиха източници на британското издание "Сън" (The Sun).

Мистериозният комарджия уверено е влязъл в този огромен по размер залог, след като се е консултирал с "вътрешни лица от лагера на Тръмп", посочва изданието.

"Смятаме, че това е най-големият залог, правен някога в политиката", посочи източник от хазартната индустрия пред британската вестник.

Макар да е незаконно в САЩ, политическото залагане е популярно във Великобритания и в много други страни, а изборите през 2020 г. се очертават като най-голямото събитие за залагания за всички времена.

След като Тръмп обори повечето залози през 2016 г., ставайки президент, комарджиите изглеждат запалени за повторно негова победа и днес.

През последните четири часа 71% от парите, заложени за изборите в САЩ през 2020 г., са били за победа на Тръмп, посочва сайтът OddsChecker.

"Изборите през 2020 г. следват много подобен модел на залагане на този, на който бяхме свидетели през 2016 г. Колкото повече се приближавахме до деня на изборите, толкова повече пари идваха за Доналд Тръмп", отбеляза шефът на маркетинга на този сайта за залози Сам Итън.

"Много играчи на непълен работен ден ще изберат да заложат на изборите днес и естествено предвид по-голямата възвръщаемост при победа на Тръмп, те вероятно ще застанат на страната на настоящия президент", допълни той.

Букмейкърът Пади Пауър каза пред вестник "Сън", че през последните 24 часа 93% от залаганията са били в полза на Тръмп.

mediapool.bg