Кламер БГ - Новини: Бербатов официално е играч на индийския Керала Бластърс

Бербатов официално е играч на индийския Керала Бластърс

Спорт

|
Ср, 23 Авг 2017г. 13:04ч.
Бербатов официално е играч на индийския Керала Бластърс

Голмайсторът на националния ни отбор по футбол за всички времена Димитър Бербатов официално е играч на индийския Керала Бластърс, обявиха от клуба.

Информацията бе потвърдена и от мениджъра на българина Емил Данчев. Предстои Бербатов да се присъедини към новия си отбор в Испания, където провежда подготовката си.

Нападателят ще се събере отново с бившия си съотборник от Манчестър Юнайтед Уес Браун, който също е играч на индийския клуб.

Според информация на сайта Sportskeeda Бербатов ще стане третият най-високоплатен играч в историята на индийския футбол и вторият по заплата в момента. Изданието твърди, че той ще получи около 75 милиона рупии за целия сезон, който ще продължи близо 5 месеца. Според сегашния курс това са 994 500 евро.

Българинът ще отстъпва по възнаграждение единствено на бившия си съотборник в Тотнъм Роби Кийн, който подписа с шампиона Атлетико де Колката. Ирландецът може потенциално да получи до 92 млн. рупии, или 1 219 920 евро, съобщи Sportkeeda.

Най-високата заплата, давана някога в индийския футбол, пък е взимал Алесандро дел Пиеро, който през 2014 г. игра за Делхи Дайнамос. Италианецът е получил около 1 336 608 евро за един сезон в Индийската Суперлига.

Димитър Бербатов не е играл футбол на професионално ниво от края на май м.г., когато бе играч на гръцкия ПАОК. Благоевградчанинът бе свързван с трансфер в Берое през лятото, но до подписване на договор така и не се стигна.

mediapool.bg