Кламер БГ - Новини: Безплатни кардиологични прегледи в болница "Чирков" през целия ноември

Безплатни кардиологични прегледи в болница "Чирков" през целия ноември

България

|
Съб, 29 Окт 2022г. 16:14ч.
Безплатни кардиологични прегледи в болница "Чирков" през целия ноември

Безплатни кардиологични прегледи в болница

През целия месец ноември в университетската болница “Проф. д-р Александър Чирков” ще се извършват безплатни профилактични прегледи за сърдечно-съдови заболявания, съобщиха от лечебното заведение. Прегледите ще се провеждат в Диагностично-консултативния блок на лечебното заведение, оборудван с последно поколение медицинска техника и апаратура.

Консултациите ще се осъществяват след предварително записан час на телефон 080040909 – безплатен за цялата страна. Линията функционира от 07:30 до 19:30 часа от понеделник до събота, включително.

Прегледите се извършват в месеца, в който Българската православна църква почита паметта на закрилницата на болницата - Света великомъченица Екатерина.

Лечебното заведение проведе кампания за профилактични прегледи на сърцето и в края на септември, по повод Световния ден на сърцето. Сърдечно-съдовите заболявания продължават да бъдат една от водещите причини за заболяемост и предотвратима смъртност в световен мащаб, като всяка година отнемат живота на над 18 милиона души. Затова е важно хората да познават рисковите фактори за развитие на тези заболявания и контролирайки ги, да се предпазват, напомниха от УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков“.

mediapool.bg