Кламер БГ - Новини: Без пострадали при пожар в пътническия влак Варна - София

Без пострадали при пожар в пътническия влак Варна - София

България

|
Ср, 04 Ян 2023г. 18:58ч.
Без пострадали при пожар в пътническия влак Варна - София

Без пострадали при пожар в пътническия влак Варна - София

Пожар е възникнал в пътническия влак Варна - София. За щастие няма пострадали при инцидента. Това съобщиха от "Български държавни железници".

Инцидентът е станал днес около 15:40 часа на спирка Гривица, между гарите Пордим и Плевен.

Машинистите са забелязали гъст черен дим, излизащ от машинното отделение на локомотива. Веднага е повикан противопожарен екип.

Всички пътници са били изведени безопасно от влака. Няма пострадали, увериха от дружеството.

Кметът на село Згалево, община Пордим, Огнян Тодоров е помогнал на пътници от влака.

"През селото мина пожарна кола и тръгнахме след нея. Нямахме сигнал от 112. Тя стигна до местност извън селото, до жп линията, където видяхме, че има пожар в предната част на влака, в локомотива", каза Тодоров пред БТА.

Веднага е създадена организация и около седем – осем човека от пътниците са превозени до селото. Оттам след това ги откарали техни близки до Плевен.

По думите на кмета не е имало пострадали пътници. Повечето са изчаквали транспорт, осигурен от БДЖ, за да продължат пътя си.

"Не става въпрос за никакво геройство, просто помогнахме на хората", отбеляза кметът.

В прессъобщение от БДЖ посочиха, че бързият влак 2612 от Варна за София престоява в участъка между гарите Пордим и Плевен поради забелязан дим от силови кабели на втори тягов двигател в машинното отделение на локомотива.

Локомотивната бригада е реагирала своевременно, като машинистите са използвали два пожарогасителя и са подали сигнал на тел. 112. В момента на мястото са екипи на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

В композицията пътуват около 100 души, които от съображения за сигурност са изведени от влака със съдействието на превозния персонал.

Създадена е организация за превозване на пътниците с друг влак до гара Плевен, откъдето пътуващите за София ще се придвижат с международния бърз влак 463 от Русе за София.

Движението на другите влакове в този участък не е засегнато. При възникналата ситуация не е имало опасност за пътниците и персонала във влака, добавят от БДЖ.

mediapool.bg