Кламер БГ - Новини: Без новогодишна заря в Лондон заради пандемията

Без новогодишна заря в Лондон заради пандемията

България

|
Пет, 18 Септ 2020г. 17:29ч.
Без новогодишна заря в Лондон заради пандемията

Без традиционните фойерверки ще посрещне Лондон тази нова година. Традиционното шоу в в центъра на британската столица се отменя заради пандемията от коронавирус, съобщи кмета на града Садик Хан, цитиран от ББС в петък.

Обикновено около сто хиляди души се събират по улиците, за да наблюдават светлинното зрелище, но Хан обяви, че "просто не можем да си позволим съсредоточаването на толкова много хора на едно място".

Вместо фойерверки, се работи върху нещо, което може да забавлява хората по телевизията в удобните им и сигурно дневни.

Над 12 хиляди фойерверки се изстрелват в новогодишната нощ в небето над Лондон и придруженото с музика шоу се наблюдава не само на живо, но и от над 12 млн. души по телевизията. В последните пет години дори бяха въведени входни билети за събитието, заради прекалено големия интерес към него.

Хан обясни, че е много важно да се измисли достоен заместител на новогодишната заря в Лондон заради конкуренцията на шоуто от площад "Таймс скуеър" в Ню Йорк и защото подобно събитие е "наистина добра възможност за останалия свят да види колко прекрасен е нашият град".

Предстои да се обяви какво ще е събитието, което ще замени новогодишните фойерверки в Лондон и което се работи да е също толкова забележително, но безопасно. Кметът на града обясни, че е важно да се инвестира в привличането на туристи, особено в тези времена на рецесия, докато представители на общината смятат, че отмяната на светлинното шоу ще удари силно местния бизнес.

mediapool.bg