Кламер БГ - Новини: Торнадо в Анталия взе жертви

Торнадо в Анталия взе жертви

Балкани

|
Съб, 26 Ян 2019г. 18:37ч.
Торнадо в Анталия взе жертви

Двама души са загинали, а най-малко 14 са ранени от ураганните ветрове, вилнеещи из турския средиземноморски окръг Анталия, съобщи ДПА.

Двете жертви са на възраст 13 и 40 години. Те са починали в болница, след като били ударени от предмети, отнесени от вятъра. Един човек е в неизвестност и се издирва.

Бурята повали дървета, причини наводнения на някои места, нанесе щети върху къщи и ниви. Пациенти от държавната болница в град Кемер в Анталия бяха прехвърлени в други лечебни заведения, след като вятърът отнесе покрива на сградата.

На летището в Анталияпострадаха 12 души, след като друго торнадо се изви преди обед в събота и преобърна два автобуса и стълби за самолетите.

"Досега 12 души са настанени в болница. Няма опасност за живота им", каза валията на Анталия Мюнир Каралоглу по телефона пред телевизионен канал. Окръжният управител уточни, че летището е отворено в момента.

"Опитваме се бързо да поправим щетите", добави той и призова гражданите да бъдат предпазливи предвид неблагоприятните атмосферни условия в момента.

Повалени от вятъра дървета блокираха пътища, а в някои централни части на окръга имаше и прекъсване в електрозахранването, каза още Мюнир Каралоглу.

Това е второто торнадо в турския средиземноморски окръг Анталия през последните два дни.

mediapool.bg