Кламер БГ - Новини: Директорът на сръбските железници е арестуван заради подкуп

Директорът на сръбските железници е арестуван заради подкуп

Балкани

|
Съб, 11 Ян 2020г. 13:24ч.
Директорът на сръбските железници е арестуван заради подкуп

Директорът на държавното дружество "Инфраструктура на сръбските железници" е арестуван заради подкуп, съобщи на пресконференция сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович, цитиран от МИА.

При акцията са арестувани още трима души – член на надзорния съвет на компанията "Ратко Митрович" от Нови сад, както и двама адвокати от Нови сад.

Те са задържани по подозрение, че са получавали и давали подкуп в процеса по отчуждаване на земи по трасето на бъдещата високоскоростна железопътна линия.

Сръбският вътрешен министър каза, че директорът на железницата е задържан след като е получил 10 000 евро от посредник в помещение, намиращо се в сградата на държавното дружество.

"В момента на ареста, полицията намери предадените пари у заподозрения", каза Небойша Стефанович. Той добави, че 10 000-те евро вероятно е само един от траншовете от целия подкуп.

Адвокатите са били арестувани по подозрение за корупционни дейности, след като със знанието и участието на директора на железниците са прибирали многомилионни комисионни, а впоследствие са делили парите помежду си.

"Всичките са задържани за 48 часа. Очаква се специализираната прокуратурата да изслуша показанията на заподозрените в следващите дни и да предприеме допълнителни мерки в рамките на своята юрисдикция", заяви Стефанович.

"Това е много важно, защото борбата с корупцията не трябва да спира и да бъде избирателна. Трябва да се защитат на най-високите държавни интереси и интересите на гражданите на Сърбия", каза още вътрешният министър.

mediapool.bg