Кламер БГ - Новини: Груевски си урежда супер луксозна лимузина, Заев иска подкуп от 200 хиляди евро

Груевски си урежда супер луксозна лимузина, Заев иска подкуп от 200 хиляди евро

Балкани

|
Четв, 14 Май 2015г. 12:33ч.
Груевски си урежда супер луксозна лимузина, Заев иска подкуп от 200 хиляди евро

Управляващите и опозицията в Македония продължиха войната със записите, като Социалдемократическият съюз на Македония (СДСМ) на Зоран Заев пусна записи, в които премиерът Никола Груевски си урежда луксозна лимузина с държавни пари, а ВМРО-ДПМНЕ отговори с видео, на което се вижда Заев да иска подкуп от 200 хиляди евро.

На този фон политическата криза в страната продължава. Хиляди протестиращи излизат всяка вечер по улиците на големите градове, а за неделя се готви мащабен митинг.

В четвъртък се очаква среща на лидерите на четирите най-големи партии в Македония. Трябва да се срещната лидерът на управляващата ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, лидерът на опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) Зоран Заев, лидерът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети и лидерът на Демократическата партия на албанците (ДПА) Мендух Тачи. Очаква се с срещата да участват и чужди посланици.

Груевски си урежда скъпа лимузина

От новите записи, които пусна Зоран Заев, става ясно, че Груевски си е уредил супер луксозен "Мерцедес" за 600 000 евро. В разговор с Груевски вътрешният министър Гордана Янкуловска той обяснява, че пред обществото скъпата покупка трябва да се представи като необходимост на вътрешното министерство.

"Искам да бъде последен модел - Full Mercedes. На задните седалки искам да има екрани за малките, абе, да бъде Full. И започвай с процедурата за покупката на колата. Да "разиграем", че става въпрос за кола на МВР. До изборите колата да се води на МВР", казва Груевски.

"Ей, нямаш представа каква фантазия е колата - има и масаж на задните седалки. Няма по-хубава кола в Македония от тази", пояснява Янкуловска в разговора с шефа на спецслужбите Сашо Миялков.

В опит да тушира напрежението Груевски вече смени Янкуловска и Миялков.

Заев иска подкуп, ВМРО – ДПМНЕ оставката му

Малко след пресконференцията на Заев в социалната мрежа Ютюб се появи видео запис, на който се вижда Зоран Заев да говори с неизвестен събеседник.

От записа става ясно, че Заев иска 200 000 евро подкуп от бизнесмен от Струмица.

След появяването на записа лидерът на СДСМ веднага разпространи своя реакция.

Той посочи, че става дума за публикуване на СРС и призова прокуратурата да публикува целия запис, за да стане ясно за какво става дума.

От ВМРО-ДПМНЕ незабавно му поискаха оставката.

mediapool.bg