Кламер БГ - Новини: Байдън и демократите са събрали рекордните 383 милиона долара през септември

Байдън и демократите са събрали рекордните 383 милиона долара през септември

Свят

|
Четв, 15 Окт 2020г. 12:25ч.
Байдън и демократите са събрали рекордните 383 милиона долара през септември

Демократът Джо Байдън и неговата партия са събрали рекордните 383 милиона долара през септември за неговата кандидатпрезидентска кампания в САЩ, предаде Ройтерс.

Тази сума надминава предишния рекорд от 365 милиона долара, които Байдън и Демократическата партия събраха през август.

В края на септември Байдън е разполагал с 432 милиона долара за оставащото време до изборите на 3 ноември, заяви ръководителката на неговата кампания Джен О'Мали Дилън.

Събраните средства вероятно ще подсилят финансовото предимство на Байдън пред президента републиканец Доналд Тръмп в битката за Белия дом. Кампанията на Тръмп засега не е обявила колко пари е събрала през септември. През август той и републиканците събраха 210 милиона долара.

Към 31 август демократите са разполагали с 466 милиона долара за предизборната кампания, а републиканците - с 325 милиона долара.

Социологически проучвания на Ройтерс/Ипсос показват, че Тръмп и Байдън са с изравнени позиции във Флорида - един от най-важните от т.нар. колебаещи се щати, но кандидатът на демократите, изглежда, увеличава преднината си в Аризона.

Отделно национално проучване на Ройтерс/Ипсос показва, че Байдън води пред Тръмп с 10 пункта сред всички вероятни избиратели в САЩ. Според допитването, проведено между 9 и 13 октомври, Байдън е подкрепян от 51 процента от вероятните избиратели, а Тръмп - от 41 процента. При националното проучване миналата седмица Байдън имаше преднина от 12 пункта.

mediapool.bg