Кламер БГ - Новини: Байдън: Русия се опитва да въздейства негативно върху средносрочните избори за Конгрес

Байдън: Русия се опитва да въздейства негативно върху средносрочните избори за Конгрес

Свят

|
Ср, 28 Юли 2021г. 12:16ч.
Байдън: Русия се опитва да въздейства негативно върху средносрочните избори за Конгрес

Джо Байдън, сн. БГНЕС

Русия се опитва да въздейства негативно върху американските средсрочни избори за Конгрес догодина, заяви вчера президентът на САЩ Джо Байдън, съобщи Франс прес.

"Вижте какво вече успя да направи Русия с изборите догодина и дезинформацията. Това е, чисто и просто, нарушение на нашия суверенитет", каза Байдън по време на посещение на ръководния център на американското национално разузнаване.

Байдън направи коментар по адрес на руския президент Владимир Путин.

Руският президент "има истински проблем, той е начело на една икономика, която има ядрени оръжия и петрол и нищо друго. Според мен това го прави още по-опасен", посочи Байдън.

Американският президент изрази и безпокойството си във връзка със засилването на атаките в киберпространството, включително и на атаките, при които се използва софтуер за кодирането на данни, за да може после да се иска откуп в замяна на разкодирането.

"Ако се озовем във война, в истинска война с оръжия с друга голяма сила, това ще е заради кибератака", каза Джо Байдън.

Догодина в Съединените щати ще бъдат произведени средносрочните избори за Конгрес, на които ще се реши съдбата на всички места в Камарата на представителите и на една трета от местата в Сената.

mediapool.bg