Кламер БГ - Новини: Байдън: Животът в Белия дом е като в "златна клетка"

Байдън: Животът в Белия дом е като в "златна клетка"

Свят

|
Ср, 17 Фев 2021г. 14:33ч.
Байдън: Животът в Белия дом е като в "златна клетка"

Четири седмици след като стана президент, Джо Байдън твърди, че още не е свикнал с някои норми и правила, които вървят с президентския пост. В изявление за Си Ен Ен снощи Байдън откровено описа живота си на "Пенсилвания авеню" номер 1600, използвайки казаното от предишни президенти, че сградата била като "златна клетка", предаде Асошиейтед прес.

"Ставам сутрин, поглеждам Джил и си казвам: "Къде сме, по дяволите?", пошегува се той и добави, че не е свикнал хората от персонала да го обслужват и му е неудобно някой да му държи сакото.

Джо Байдън е с работнически произход от Скрантън, Пенсилвания, и това отдавна е негова политическа марка. Доскоро той живееше в голяма къща в предградие на Уилмингтън, Делауер.

Бившият вицепрезидент твърди, че досега през годините е влизал в Овалния кабинет над сто пъти, но никога в жилищната част на Белия дом. Според Байдън резиденцията на президента с голямата морава, високите огради и малката армия охранители е "напълно различна" от обитаваната допреди четири години от него резиденция на вицепрезидент с площ от 80 акра (ок. 324 декара) с възможности за спортуване и работа в уединение.

Пред Си Ен Ен Байдън потвърди, че се е обаждал по телефона на някои от своите предшественици на поста, но отказа да уточни кои. "Впрочем те всичките с едно изключение, също са ми се обаждали", добави президентът на САЩ.

mediapool.bg