Кламер БГ - Новини: БСП обяви още петима кандидати за районни кметове в София

БСП обяви още петима кандидати за районни кметове в София

България

|
Вт, 16 Юли 2019г. 18:03ч.
БСП обяви още петима кандидати за районни кметове в София

Организациите на БСП в софийските райони "Искър", "Лозенец", "Люлин", Банкя и "Кремиковци" определиха кандидати си за районни кметове, съобщиха от столичната организация на левицата.

Кандидатът на социалистите в "Искър" е Борис Цветков. Той е общински съветник и председател на районната организация на партията. Математик, на 45 години.

Кандидатът за район "Лозенец" е също председателят на организацията там Николай Велчев. Той е 37-годишен, икономист. Работата му е свързана с упражняване на инвеститорски и финансов контрол.

В "Люлин" БСП издига Мая Александрова. Икономист, на 52 години, занимава се с частен бизнес.

В Банкя социалистите ще подкрепят 31-годишния Иво Пиперов, който ще се кандидатира като независим. Той работи във фирма за преводи и легализация.

Кандидатът на левицата за район "Кремиковци" е Цецка Кочкова, която е председател на районната организация. Училищен психолог, на 57 години. Кочкова е била кмет на Долни Богров през периода 2011 - 2015 година.

Вече са известни кандидатите на БСП за общо 17 от 24-те столични района. Левицата обаче не е обявила номинацията си за кмет на Столичната община. Официална кандидатура няма и от ГЕРБ.

mediapool.bg