Кламер БГ - Новини: БСП наказа председателя на Софийската организация

БСП наказа председателя на Софийската организация

България

|
Пет, 18 Фев 2022г. 12:39ч.
БСП наказа председателя на Софийската организация

Калоян Паргов и Корнелия Нинова, Снимка: БГНЕС

Вътрешната война в БСП продължава с пълна сила. В петък партията реши да наложи наказание на председателя на Софийската организация Калоян Паргов, който е и председател на групата в Столичния общински съвет, но е и един от критиците на лидера на партията Корнелия Нинова. Той е санкциониран за една година с отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива.

Паргов минава за един от критиците на лидера Корнелия Нинова. Преди няколко дни от БСП съобщиха, че наказанието за Паргов е поискано от активисти на градската организация.

"Вследствие на участието на общински съветници на БСП-София в скандалната сделка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на дейността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава редовно и взима решенията еднолично", пишеше в съобщението.

Самата Нинова коментира, че не е запозната. Заяви само, че ще прецени, когато получи предложението за наказание.

"Всички обвинения срещу мен, заради които искат да бъда наказан, са съшити с бели конци. Целта е да бъдат опетнени моето име и репутация. И по този начин някои хора да овладеят собствения си страх от мен. При това страх от нещо, което аз не съм направил до този момент, а именно да обявя кандидатурата си за председател на БСП", заяви в отговор Паргов.

Според него страхът идвал от това, че зад него стои силата на градската организация в столицата. Той обясни, че обвиненията за сътрудничество с ГЕРБ били несъстоятелни, защото на последните избори гласовете за червените в София били увеличени с 20 хил.

"В БСП обичаме да се хвалим, че сме най-демократичната партия. Очевидно и това не е вярно. Преминали сме към друг тип организация. И точно това е притеснението на много членове и симпатизанти, които критикуват сегашното управление на БСП. Хората се страхуват, че пътят, по който върви партията, може да приключи фатално", заяви той.

mediapool.bg