Кламер БГ - Новини: БСП - Варна си хареса лидера на "Възраждане" за кандидат-кмет

БСП - Варна си хареса лидера на "Възраждане" за кандидат-кмет

България

|
Четв, 12 Септ 2019г. 15:29ч.
БСП - Варна си хареса лидера на "Възраждане" за кандидат-кмет

БСП- Варна реши да преговаря с лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов за кандидат-кмет на града. До това се е стигнало след скандали между социалистите.

Предложението БСП да подкрепи Костадинов е било направено от местния лидер Борислав Гуцанов по време на градската конференция, на която е присъствал и шефът на предизборния щаб на БСП и зам.-председател на партията Кирил Добрев.

Преди гласуването Добрев каза, че Гуцанов трябва да поеме отговорността и да "поведе партията напред" със "силната си кандидатура" за кметския пост, съобщава БНР. Шефът на социалните във Варна обаче си направил самоотвод, но не се отказал от това да е водач на листата за общински съветници. После предложил и преговори с Костадинов.

Решението на БСП - Варна трябва да бъде одобрено от ръководството на партията, а това вероятно няма да стане. Възможно е да бъде избран и друг човек за водач на листата.

През юли ръководството социалистите свали доверието си от Гуцанов като председател на социалистите в града. Мотивите бяха състоянието на структурата на БСП в крайморския град, представянето на последните местни избори и противоречия в организацията.

Структурата във Варна обаче продължава да го подкрепя и все още не е избран нов лидер.

Камен Костадинов, който в момента е общински съветник във Варна, основа "Възраждане" преди пет години. Партията открито се обяви за излизане на България от НАТО и ЕС и за преориентиране към Русия.

Костадинов е бивш член на НФСБ и ВМРО, която през 2011 г. го издигна като кандидат за кмет на Варна. На парламентарните избори през 2017 г. "Възраждане" получи малко над 1% от действителните гласове.

mediapool.bg