Кламер БГ - Новини: "Атака" ще избира евролистата си с есемеси по партийната телевизия

"Атака" ще избира евролистата си с есемеси по партийната телевизия

България

|
Нед, 31 Март 2019г. 18:13ч.
"Атака" ще избира евролистата си с есемеси по партийната телевизия

Заради разпада на "Обединени патриоти" за евроизборите, лидерът на "Атака" Волен Сидеров е решил поне да вдигне рейтинга на партийната си телевизия с риалити шоу, чрез което ще се избират кандидати за евролистата на "Атака".

"За евролистата на "Атака" аз няма да се кандидатирам. Ще предложим млади, нови и интелигентни лица да кандидатстват за представители за евроизборите. Чрез моята телевизия и пускане на есемес, зрителите ще изберат еврокандидатите", разясни Сидеров в неделя пред БНТ.

Той подчерта, че идеята е негова. Увери, че нито той, нито друг член от ръководството на "Атака" ще се кандидатира за евродепутат. Подчерта, че така ще има 100% мажоритарност и 100% преференции.

"Обединени патриоти" няма как да отидем заедно на евроизборите заради категоричния отказ на Валери Симеонов и партията му НФСБ да се яви заедно с "Атака", каза Сидеров. "Така, ние от "Атака", предлагаме нов модел. Политиците трябва да предаваме опита си на младите хора от народа, които са кадърни и имат консервативно мислене в защита на традиционните християнски ценности", допълни той.

Лидерът на "Атака" обаче уточни, че в "Обединени патриоти" всички действат кооперативно, без емоции и коалицията е стабилна.

Борисов се самонаказа, а ГЕРБ могат и без Цветанов

Коментирайки скандала апартаментите, купени от Цветан Цветанов, Цецка Цачева и други хора от властта, Сидеров каза, че Борисов е действал правилно, като е жертвал Цветанов, за да запаси партията.

Според него на Цветанов се придава прекалено голямо значение , а ГЕРБ могат да си направят изборите и с него, и без него.

Сидеров обаче смята, че скандалът с апартаментите е повод политиците да се замислят: "Може би се отдалечихме от народа си и започваме да плащаме за това. Трябва да се върнем към народа си".

По думите му хората искат прочистване сред политиците и това е целта на избрания подход от партията за намиране на кандидати за евродепутати.

"Иронизирам често Цветан Цветанов, но той не се засяга. Той се опитваше да сплотява групите", коментира Сидеров.

"Цветанов стана жертва на американски сблъсък на българска територия. Все пак компроматите дойдоха от американско радио. Бойко Борисов трябва да потърси пряка връзка с Тръмп, защото двамата имат едни и същи интереси. На посещенията си в САЩ Цветанов се свързва повече с хора, по-близки до Обама, отколкото до Тръмп", разясни Сидеров.

"ГЕРБ могат да си направят изборите и без и с Цветанов. Цветанов заплати цената на скандала. Борисов се самонаказа, като изтегли Цветанов. Но така премиерът запази партията си и общия имидж, не може без щети" допълни той.

"Народът е чувствителен относно лукса и имотите. Често сделките за имотите на хората във властта за законни, но и морално укорими. Не всички в политиката и съдебната система са с по-евтини жилища, но накрая на цялата гилдия се слага етикет", каза в заключение Сидеров.

mediapool.bg