Кламер БГ - Новини: Асен Василев се надява отново да е финансов министър

Асен Василев се надява отново да е финансов министър

България

|
Пон, 27 Септ 2021г. 17:01ч.
Асен Василев се надява отново да е финансов министър

Асен Василев

Бившият служебен министър на финансите Асен Василев обяви, че ако формацията "Продължаваме промяната" спечели изборите на 14 ноември, ще настоява отново да заеме позицията.

"Хората се вълнуват от цената на тока, вълнуват се да има добри заплати, добър бизнес, да има добри училища и болниците да работят. Това, което най-много ме порази, е колко много е бил мачкан малкият и среден бизнес и колко страх все още има. Този терор над малкия и средния бизнес трябва да спре", коментира Василев в интервю за БНР.

Според него тези, които искат да влязат в листите, са обикновено най-неподходящи.

"Почти всички водачи на листи в първия ни разговор с тях ни отказаха. Казаха, че си имат по-добра работа и не са мислили да влизат в политиката. Търсим хората да не са зависими от политиката. Всеки да си има бизнес, да си има поприще, за да не зависи от това дали ще е в парламента. От хората в листите не искаме нищо финансово. Провели сме разговори с приятели и познати от IT бизнеса, от Лондон и Ню Йорк, има достатъчно хора, които искат да ни финансират. Абсолютно безвъзмездно. И на тях им пука какво ще стане с България, и на тях им е писнало да чуват, че България е свързана с корупция и с последните места по всичко", посочи пред БНР бившият министър.

Вече е ясно, че Кирил Петков ще е водач в Пловдив, а Василев - в Хасково. Собственикът на "Еконт" Николай Събев пък ще е първи в листата на "Продължаваме промяната" в Русе.

mediapool.bg