Кламер БГ - Новини: "Артекс": Политиците планират за един мандат, а ние - за поколения напред

"Артекс": Политиците планират за един мандат, а ние - за поколения напред

България

|
Четв, 21 Март 2019г. 19:16ч.
"Артекс": Политиците планират за един мандат, а ние - за поколения напред

Строителната фирма "Артекс", която е продала апартаменти на шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, на правосъдния министър Цецка Цачева, на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов и на зам.-министъра на спорта Валя Колева, твърди, че е попаднала в чужд медиен сценарий. Това е написано в отворено писмо до медиите, публикувано на сайта на дружеството.

"За компанията ни никога не е било приоритет какво е служебното положение и политическите пристрастия на клиентите ни", пише в него.

"Артекс" няма нужда от политически тласък, за да прави бизнес, тъй като са перфекционисти, заявяват още от дружеството.

"Един дом, който изгражда "Артекс", е за десетилетия напред, в който живеят поколения наред. Проектираме и строим като за внуците и правнуците на клиентите си. За съжаление, българските политици – бивши, настоящи и бъдещи – направляват нещата в рамките само на своя мандат. И това е голямата разлика между всеки отговорен бизнес и политическата класа", заявяват от компанията.

От "Артекс" не искат да бъдат въвличани в предизборна риторика и заявяват, че всички контролни органи могат да проверят сключените от тях сделки.

В отвореното им писмо не се коментират цените, на които са продавали жилища на политиците. В сряда пред Нова телевизия собственичката на фирмата архитект Весела Мирянова заяви, че Цветанов е оценил "мощната енергийна защита на сградата", в която си купил апартамент.

mediapool.bg