Кламер БГ - Новини: Гешев обяви, че се проверяват "бизнеси, свързани с братя Галеви"

Гешев обяви, че се проверяват "бизнеси, свързани с братя Галеви"

България

|
Съб, 29 Авг 2020г. 17:56ч.
Гешев обяви, че се проверяват "бизнеси, свързани с братя Галеви"

"Под надзора на прокуратурата продължават проверките в гр. Дупница от МВР и всички контролни органи на "бизнесите" на обв. Капланов и лица, свързани с т.нар. "братя Галеви". Ще направим всичко необходимо за спокойствието на жителите на града".

Това написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев. Преди дни Васил Капланов - Каплата, за когото се твърди, че е приближен до осъдените дупнишки бизнесмени братя Галеви, бе арестуван.

В проверките участват служители на НАП, ГИТ, Икономическа полиция и ГДПБЗН.

По-рано задържана заради изчезването на Янек Миланов от Дупница бе Петя Николова - съпруга на

Капланов. Няколко часа по-късно тя бе освободена.

Николова и Капланов не живеят заедно, въпреки че нямат развод. Конфликтът между Капланов и Янек Миланов е заради Петя, която преди година имала връзка с изчезналия на 31 юли дупничанин.

В петък вечерта Петя Николова е задържана за 24 часа, очакваше се в събота тя да бъде подложена на полиграф за съпричастност към изчезването на Янек Миланов, съобщава БГНЕС.

Със задържането на Петя Николова полицията цели да получи някаква информация за изчезналия Янек, преди съпругът й Васил Капланов да бъде освободен от следствения арест в Кюстендил.

Той бе задържан за 24 часа заради старо обвинение за притежание на боеприпаси-патрони.

Районният съд в Дупница промени мярката му от "задържане под стража" на "домашен арест". Капланов трябва да бъде освободен в събота следобед, когато изтича наложеният му в сряда 72- часов арест.

mediapool.bg