Кламер БГ - Новини: Арестуван е "раздавач на бомби" от протеста

Арестуван е "раздавач на бомби" от протеста

България

|
Пет, 04 Септ 2020г. 17:56ч.
Арестуван е "раздавач на бомби" от протеста

Мъж на 41 години е с повдигнато обвинение, защото носел и раздавал самоделни бомби по време на протеста в сряда вечер, съобщиха от прокуратурата.

Тогава охраняващият Министерския съвет полицейски кордон бе атакуван с бомбички. МВР не предприе никакви действия в рамките на около час, а след това "разчисти" площада със сила. Полицаи, охранявали протеста, заявиха, че недоумяват защо ръководството е бездействало толкова време. Шефът на столичната полиция Георги Хаджиев обясни, че изчаквали, за да установят агресорите.

Самоделните бомби са открити в раницата на арестувания мъж, става ясно от съобщението на прокуратурата. Той е обвинен в незаконно държане на боеприпаси. Според разследващите мъжът ги е раздавал на неустановен брой хора. Те пък ги хвърляли по служителите на МВР. Той е арестуван за 72 часа и прокуратурата ще настоява за постоянното му задържане.

Според разследващите мъжът е раздавал бомбичките в сряда вечер. Преди ден в социалните мрежи се появи видео от протеста през деня. В него се чува мъжки глас, който казва: "Дай бомбите" и "Имаш ли запалка?"

МВР, което се готвеше за големия протест на 2 септември дни наред и събра подкрепления от цялата страна, твърди, че не е имало конкретна информация за провокаторите.

mediapool.bg