Кламер БГ - Новини: Антъни Бурдейн се е самоубил

Антъни Бурдейн се е самоубил

Общество

|
Пет, 08 Юни 2018г. 16:05ч.
Антъни Бурдейн се е самоубил

Световноизвестният готвач и телевизионна звезда Антъни Бурдейн е бил открит мъртъв в хотелската си стая в Страсбург. Първоначалната версия е, че става въпрос за самоубийство, съобщи СиЕнЕн.

61-годишният Бурдейн е бил във Франция, за да снима поредния епизод от поредицата си "Parts Unknown", която се излъчва по СиЕнЕн.

" С огромна тъга потвърждаваме смъртта на нашия приятел и колега Антъни Бурдейн", съобщиха от телевизионната мрежа.

"Страстта му към големите приключения, новите приятели, добрата храна и напитки и задължителните истории от света, с които стана уникален разказвач, неговите таланти никога не спряха да ни изумяват и той ще ни липсва много. В този изключително труден момент нашите мисли и молитви са с дъщеря му и семейството му“, посочват от телевизията.

Близкият приятел на Бурдейн световноизвестният френския шеф готвач Ерик Рипер е открил тялото му в хотелската стая.

Бурдейн е сред най-продаваните автори на кулинарни бестселъри по света и най-популярните телевизионни звезди.

Кариерата му в кухнята започва от най-ниските стъпала и достига до най-високите.

В книгите си споделя, че повечето пороци не са му чужди и е употребявал наркотици и алкохол.

Феновете и критиците го определят като "оригиналната рок звезда на кулинарния свят" и "Елвис на лошите готвачи".

Антъни Бурдейн е много популярен и в България. Преведени са някои книги, а негови кулинарни поредици се излъчват по специализираните телевизии.

През 2013 г. той бе удостоен с наградата "Пибоди" за предаването му "Parts unknown” за "погледа отвъд нашите представи и светът в чиниите ни”.

"Задаваме си много прости въпроси: Какво ни прави щастливи? Какво искаме да ядем? Какво обичаме да готвим? Където и да отидем по света, ние си задаваме тези въпроси”, казва той и добавя „понякога достигаме до наистина удивителни отговори”, сподели тогава той.

За последните две десетилетия до края на 2016 г. самоубийствата в САЩ са се увеличили с 25%. В последните години шоубизнесът загуби някои от най-популярните си лица, които решиха сами да отнемат живота си.

В повечето случаи се изясняваше, че са се борили с депресията дълги години, ползвайки различни медикаменти.

mediapool.bg