Кламер БГ - Новини: Антон Хекимян заменя Венелин Петков като шеф на новините в бТВ

Антон Хекимян заменя Венелин Петков като шеф на новините в бТВ

България

|
Пон, 21 Дек 2020г. 20:24ч.
Антон Хекимян заменя Венелин Петков като шеф на новините в бТВ

Водещият на сутрешния блок на бТВ Антон Хекимян става шеф на новините в телевизията, той поема поста от Венелин Петков, който е отстранен, съобщиха от медията.

По информация на Mediapool новината е била обявена на екипа на телевизията в понеделник, около час преди тя да бъде официално разпространена.

Програмен директор на телевизията вече ще е Христо Хаджитанев. Досега тази длъжност заемаше Маргарита Александрова.

Решението е на главния изпълнителен директор на бТВ Мартин Швехлак, добавят от телевизията.

Хекимян ще води сутрешния блок още известно време, докато бъде избран човек, който да го замести.

Промяната идва точно седмица след като се разбра, че досегашният главен изпълнителен директор на бТВ Флориан Скала е напуснал поста си през ноември и длъжността бе заета от чеха Мартин Швехлак.

"През 2020 година Би Ти Ви трябваше да адаптира програмата си към Covid-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция, като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно тв развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България", каза Швехлак, цитиран от бТВ.

От телевизията съобщават, че Швехлак избрал Хекимян заради "огромния му принос към успеха на нюзрума на бТВ, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини."

"Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на bTV, за да привлека още повече зрители пред екрана на бТВ", каза новоназначеният директор "Новини, актуални предавания и спорт" Антон Хекимян.

БТВ посочва, че приоритет е осигуряването на приемственост в екипа и мобилизирането на "завидния талант и безрезервност, които целият екип на бТВ притежава".

"Благодарим на Маргарита Александрова и Венелин Петков за тяхната всеотдайност и професионализъм и им пожелаваме здраве и успех в бъдеще. Те имат голям принос към успеха и страхотната корпоративна култура на bTV, но е нужна нова енергия и посока, за да засилим позицията на бТВ и да я утвърдим като лидер на ТВ, онлайн и радио пазара", добавя Швехлак.

В началото на октомври бТВ официално стана собственост на инвестиционния фонд "ПиПиЕф" (PPF) на чешкия милиарден Петър Келнер. Сделката бе за закупуването на "Сентръл Юръпиън Медия Еунтръпрайсиз" (Central European Media Enterprises – CME) срещу 2.1 млрд. долара и с нея Келнел придоби 30 телевизионни канала в Централна и Източна Европа. Шест от тях са българските bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady и Ring, останалите са в Чехия, Румъния, Словакия и Словения.

Пак през октомври за главен изпълнителен директор на "СМЕ България" бе назначен чехът Любош Йетмер, на когото сега ще е пряко подчинен Швехлак.

Малко след събощението за Хекимян, от бТВ обявиха официално, че част от екипа им става доскорошната водеща на новините в Нова тв Марина Цекова. Първата емисия новини, която ще води тя, ще е във вторник.

"Идвам и с огромното желание да продължавам да се развивам като професионалист във всички направления на ТВ и онлайн журналистиката. За мен е привилегия да бъда част от нюзрума на бТВ, който вече 20 години задава стандартите за правене на новини", каза тя.

mediapool.bg