Кламер БГ - Новини: Ангелкова: Мога да докажа всеки един лев

Ангелкова: Мога да докажа всеки един лев

България

|
Пет, 05 Апр 2019г. 09:33ч.
Ангелкова: Мога да докажа всеки един лев

„Влязла съм в политиката с достатъчно средства. Мога да докажа всеки един лев, който съм похарчила”.

Това заяви пред Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова. Вчера бившият вицепремиер Валери Симеонов посъветва премиера Бойко Борисов да огледа министрите си и заяви, че има още с евтини имоти. Симеонов насочи вниманието към Ангелкова, без да споменава името й. Той разказа за евтин апартамент в столичния квартал „Овча купел”, закупен през 2008 г.

Проверка на Mediapool сочи, че за 10 години Ангелкова си е купила имоти за над 1 млн. лв.

„Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от г-н Симеонов. Този апартамент, който той визира, е закупен през 2008 г., със средства от моите родители на мое име. През 2008 г. не съм се занимавала с политика, била съм в частния бизнес, на високоплатени ръководни длъжности. Родителите ми се занимават с частен бизнес от 1991-1992 г. Всички доходи, както личните ми, така и на моето семейство, винаги са били надлежно декларирани с платени данъци. Така че сделката е изцяло съобразно закона и всичко е прозрачно”, заяви Ангелкова.

Тя твърди, че жилището й е било купено на груб строеж и затова цената му е била по-ниска. Става дума за апартамент и гараж с обща площ от 142 кв.м. Цената им е 75 хил. лв. Подобно на шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев, министърът на туризма обясни, че при описването на имота е направена техническа грешка.

„В експертното решение се казва, че справедливата пазарна стойност е 74 940 лв. Когато е попълвана моята декларация през 2011 г. при встъпването ми за първи път на публична държавна длъжност, по погрешка е записана цената, която в нотариалния акт пише, че по данъчна оценка е 61 519 лв. По горе е видно, че цената за изповядване на сделката е 75 000 лв.”, твърди тя.

Според нея атаката е лична и Симеонов имал фиксация.

„Каква е тази фиксация? Нямам отговор на този въпрос, надявам се да го получа. Винаги в началото на летния туристически сезон има изблик на „силни чувства”, заяви Ангелкова.

mediapool.bg