Кламер БГ - Новини: Ананиев подписа договора за дострояването на детската болница

Ананиев подписа договора за дострояването на детската болница

България

|
Четв, 02 Апр 2020г. 19:59ч.
Ананиев подписа договора за дострояването на детската болница

В условията на пандемия здравният министър Кирил Ананиев подписа договора за проектиране, строителство и авторски надзор на Национална многопрофилна детска болница, съобщи пресцентърът на министерството.

За изпълнител на проекта на обща стойност 77.8 млн. лв. без ДДС е определено обединението ДЗЗД "ДЕТСКО ЗДРАВЕ", в което участват Главболгарстрой" АД, "ГБС - Пловдив" АД и "Главболгарстрой Интернешънал" АД.

"Министерството на здравеопазването се ангажира строителството на Националната многопрофилна детска болница да се осъществява при максимална обществена информираност и в диалог както с всички компетентни институции, така и със специалистите в сферата на детското здравеопазване у нас", съобщиха от здравното министерство.

Министерството ще сформирана работна комисия от действащи педиатри от различни специалности, които ще одобряват проектите за отделните отделения - вид, квадратура, леглова база, необходими кабинети и операционни.

За една година изпълнителят трябва да изготви и представи проект на детското лечебно заведение. В своята оферта ДЗЗД "ДЕТСКО ЗДРАВЕ" посочват, че ще извършат допълнително конструктивното обследване на строежа.

Министерството не се съобрази с искането на десетки родители с деца, лекари, архитекти и граждани за отмяна на обществената поръчка за довършване на изоставенето десетилетия скеле на института по педиатрия в двора на Александровска болница, на мястото на което МЗ планира да е новата Национална детска болница.

Според тях строежът е морално и физически непригоден да отговори на потребностите на една модерна детска болница.

mediapool.bg