Кламер БГ - Новини: Бива ли Десислава Радева да пише такива неща?

Бива ли Десислава Радева да пише такива неща?

Анализи и Коментари

|
Вт, 14 Май 2019г. 18:12ч.
Бива ли Десислава Радева да пише такива неща?

Десислава, съпругата на президента Румен Радев, се ядосва във Фейсбук на германския авиопревозвач "Луфтханза" заради отменен полет от Франкфурт за Валенсия, където трябвало да участва в събора на български фолклорни групи "На мегдана на другата България". Раздразнението ѝ е разбираемо. Но заканата ѝ никога повече да не използва услугите на компанията, както и цитатът (впрочем, с малка грешка) "Дойчланд, Дойчланд, убер алес" са леко странни за една съпруга на държавен глава.

"Откраднахте много офицери от моите ВВС"

Нека да припомним, че "Луфтханза" е сериозен инвеститор в България. По време на посещението на германския държавен глава Франк-Валтер Щайнмайер в България президентът Румен Радев също имаше кратък диалог с представител на концерна. На икономическата Кръгла маса в София Йоханес Бусман, шеф на "Луфтханза Техник АД", говори с много комплименти за работата на фирмата в България: "Ние продължаваме да растем. Радваме се, че в България намерихме родина."

Наред с добрия опит на фирмата си в България, той спомена и нуждата от висококвалифицирани специалисти по въздушна сигурност. Тук българският президент Румен Радев се пошегува, и то на немски език: "Откраднахте много офицери от моите ВВС".

Лоши последици няма да има, но редно ли е?

Шегата на господин Радев няма да се отрази отрицателно на отношенията с германския инвеститор. Същото важи и за гневния пост на г-жа Радева, още повече, че като пътник тя има право да се ядосва. Но бива ли като съпруга на държавния глава да критикува поименно определена фирма, че и да прехвърля вината на тази фирма върху цяла Германия?

mediapool.bg