Кламер БГ - Новини: "Алтернатива за Германия": Меркел е нанесла повече загуби от пандемията от коронавируса

"Алтернатива за Германия": Меркел е нанесла повече загуби от пандемията от коронавируса

Европа

|
Четв, 26 Ноем 2020г. 17:42ч.
"Алтернатива за Германия": Меркел е нанесла повече загуби от пандемията от коронавируса

Съпредседателката на парламентарната група на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" Алис Вайдел заяви в Бундестага, че карантинната политика на правителството на канцлерката Ангела Меркел е нанесла повече загуби на Германия от самата пандемия от коронавируса.

"Загубите, съпътстващи вашата коронавирусна политика, към настоящия момент вече са по-големи от загубите, които причинява самият вирус", посочи Вайдел, цитиран от БТА.

Тя разкритикува приетите миналата седмица промени в закона за защита от инфекциозните заболявания, които станаха причина за големи протести.

"Правителството просто не трябва да се бърка в това кой, кога и с кого се среща в частната си квартира", каза Вайдел във връзка с карантинните мерки.

"Безкрайните локдауни засилват държавния сектор и в дългосрочен план разрушават средната класа. Престанете да подценявате гражданите и да надценявате себе си", заяви тя по адрес на управляващите и призова за завръщане към демократичната нормалност.

Германското правителство реши да удължи срока на частичната карантина в страната до 20 декември. Режимът влезе в сила на 2 ноември, като първоначално се планираше срокът му да бъде до декември.

Разпространението на вируса обаче не спадна до желаното ниво. Към настоящия момент в Германия са затворени ресторантите, баровете и останалите кулинарни заведения.

Те само доставят храна по домовете.

mediapool.bg