Кламер БГ - Новини: Алексей Навални е разследван за клевета срещу ветеран от Втората световна война

Алексей Навални е разследван за клевета срещу ветеран от Втората световна война

Свят

|
Пон, 15 Юни 2020г. 19:41ч.
Алексей Навални е разследван за клевета срещу ветеран от Втората световна война

Следственият комитет на Руската федерация е завел наказателно дело за клевета срещу блогъра Алексей Навални във връзка с негови коментари по повод изказване на ветеран от Втората световна война, предаде ТАСС.

В съобщение на пресслужбата на московското управление към комитета се казва, че на 2 юни

Навални е поместил в акаунтите си в социалните мрежи видеоклип с изказване на Игнат Артьоменко. На записа 93-годишният ветеран и други хора изразяват подкрепа за промените в руската конституция. Навални прикрепва към клипа свой коментар, в който нарича говорещите "продажни лакеи", "позор за страната", "хора без съвест" и "предатели", се казва в съобщението.

Роднини на Артьоменко разказват, че той бил прочел случайно квалификациите на Навални, след което здравето му се влошило, получил сърдечни проблеми на нервна почва и няколко пъти трябвало да викат за него екипи на "Бърза помощ".

Четиридесет и четири годишният Алексей Навални е открит опонент на президента Владимир Путин. Той се опитва да да създаде антикремълско движение, като разкрива корупцията сред управляващите, отбелязва Ройтерс.

mediapool.bg