Кламер БГ - Новини: Алек Болдуин говори за пръв път след фаталния изстрел: Бяхме приятели с Халина

Алек Болдуин говори за пръв път след фаталния изстрел: Бяхме приятели с Халина

Свят

|
Нед, 31 Окт 2021г. 10:20ч.
Алек Болдуин говори за пръв път след фаталния изстрел: Бяхме приятели с Халина

Сн.: Скрийншот TMZ

Актьорът Алек Болдуин говори за първи път пред медии след фаталния инцидент, в който погрешка уби операторката Халина Хътчинс и рани режисьора Джоел Соуза на снимачната площадка.

Той каза, че Хътчинс е негова приятелка.

Актьорът каза, че полицията му е забранила да обсъжда в разговори с журналисти хода на следствието. Засега прокурорите не са му повдигнали никакви обвинения, но не изключват това в бъдеще, предаде Би Би Си.

42-годишната украинка Халина Хътчинс бе убита при снимките на уестърна "Rust" в американския щат Ню Мексико, когато Болдуин, без да знае, стреля срещу нея с реквизитен пистолет, зареден с истински патрони. Режисьорът на филма Джоел Соуза, който е стоял до операторката Халина, също е прострелян, но не смъртоносно. Това става при репетиция на сцена от филма.

"Тя беше мой приятел. В деня, в който пристигнах в Санта Фе и започнахме снимките, я заведох на вечеря заедно с Джоел", казва Болдуин.

Ние бяхме много, много добре сработен екип, който снимаше филм заедно, и тогава се случи това ужасно събитие, допълва той.

Видеозаписът с интервюто на Болдуин е публикувано в сайта TMZ.

По думите му подобни инциденти на снимачната площадка са крайно редки – както той се изрази, "едно на трилион".

Алек Болдуин се обяви за това да бъде ограничено използването на истинско оръжие по време на снимки.

Междувременно адвокатите на Хана Гутерес-Рид, която отговаря за съхранението на оръжията по време на снимките, разпространиха нейно изявление, че тя не знае "откъде са се взели бойните патрони".

По думите й, тя "никога не е виждала от това оръжие да е стреляно с бойни патрони и не би позволила това да се прави". Според нея вината е на продуцентите, които са решили нещо да икономисат, а това се е отразило върху безопасността на работната среда.

Алек Болдуин освен изпълнител на главната роля, е и един от продуцентите на филма. Той каза, че "искрено се съмнява" снимките на филма да продължат. Представителка на останалите продуценти отказа коментар.

mediapool.bg