Кламер БГ - Новини: Автобус с 39 души катастрофира, трима са загинали

Автобус с 39 души катастрофира, трима са загинали

България

|
Четв, 22 Дек 2016г. 15:12ч.
Автобус с 39 души катастрофира, трима са загинали

Трима души загинаха, а около 20 са ранени при тежка катастрофа между автобус и лек автомобил край ловешкото село Микре, съобщи пресцентърът на МВР.

16 от пострадалите бяха настанени в Ловешката болница, като състоянието на четирима от тях е тежко, съобщи БНР. Част от хората са с черепно-мозъчни травми, а други - с травми на крайниците.

В автобуса са пътували 39 души – служители на община Лясковец, които са отивали на тийм билдинг във Вършец.

"Днес, около 9.40 часа, е постъпил сигнал за пътен инцидент на главния път София-Варна, в участъка между селата Микре и Голец. Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и "Бърза помощ", посочват от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни трагедията е в резултат на челен удар между автобус "Шкода", в който пътували около 50 души, и лек автомобил "Мицубиши" със софийска регистрация. По информация на МВР към момента на място са загинали 45-годишна жена, управлявала леката колата, 46-годишният шофьорът на автобуса и 43-годишен пътник.

Прокуратурата вече започна проверка по случая, като първоначалната версия е, че причината за инцидента е нахлуване на лекия автомобил в лентата на автобуса.

Заради катастрофата главен път София – Варна в района на инцидента е затворен, а обходният маршрут е по път III-401 посока Микре – Ловеч, след това по път II-35 посока Ловеч - Абланица.

На място се извършва оглед, изясняват се причините за тежкия инцидент, посочват още от полицията.

Катастрофиралият автобус е бил собственост на "Пътнически превози "Бъчварови" - фирма, регистрирана в Горна Оряховица, е съобщил за БТА директорът на областния отдел "Автомобилна администрация" във Велико Търново Йордан Иванов.

По негови думи фирмата е представила пред институцията изрядни документи, с посочен маршрут Лясковец-Вършец и списък с 50 пътници.

Според Йорданов тази сутрин в автобуса са се качили 39 души. Водач на превозното средство е бил собственикът на фирмата Стефан Бъчваров, който е един от загиналите в катастрофата.

Автобусът е минал периодичен технически преглед през октомври, бил е в добро техническо състояние, заяви още Иванов, цитиран от БТА.

mediapool.bg