Кламер БГ - Новини: АБВ подаде документи за участие в изборите

АБВ подаде документи за участие в изборите

България

|
Пет, 12 Фев 2021г. 18:21ч.
АБВ подаде документи за участие в изборите

АБВ внесе над 3000 подписа за регистрация в ЦИК за участие в предстоящите на 4 април парламентарни избори. При внасянето на документите присъстваше и доц. Атанас Мангъров, който ще е водач на листа на партията.

"Едно от нещата, които ме доведе тук е, че съм крайно несъгласен с тях и считам, че това поведение е пагубно за страната и нанася всевъзможни икономически, политически, психически и всякакви други травми", каза той.

Мангъров каза, че е имал предложения и от други партии, но не каза кои. Според него в АБВ има много необичаен подход. "Във всички други политически сили начело стои вожда и след него вървят всички останали. Тук не е така. Аз съм с тази партия, защото имаме едни и същи виждания по най-важния проблем, който ни касае всички и това е за отношението към тази Covid-пандемия", каза още доц. Мангъров.

Самият Петков отново подчерта, че няма да бъде водач на листа на собствената си партия. Мотивира решението си с това, че "хората искат радикална промяна".

"Смисълът на една политическа партия не е да реализира своя председател, а да даде на хората усещане за почтеност и спокойствие", каза той.

mediapool.bg