Кламер БГ - Новини: 57-годишен мъж е обвинен за убийството на швейцарския бизнесмен (обновена)

57-годишен мъж е обвинен за убийството на швейцарския бизнесмен (обновена)

България

|
Пон, 15 Авг 2022г. 11:34ч.
57-годишен мъж е обвинен за убийството на швейцарския бизнесмен (обновена)

57-годишен мъж е обвинен за убийството на швейцарския бизнесмен (обновена)

57-годишен мъж е обвинен за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге.

От прокуратурата в Перник съобщават само инициалите му - Б.П.

Той е задържан за 72 часа и от държавното обвинение ще искат от окръжния съд в Перник да бъде оставен за постоянно в ареста. Според разследващите мотивът е личен. Мъжът е бил арестуван в жилището си в София. Преди това са проведени разпити, претърсени са и няколко адреса.

"В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение, направена е аутопсия от съдебен лекар, назначени са експертизи", съобщиха от прокуратурата.

Арестуваният е служител на съпругата на убития Удо Ланге. От прокуратурата заявиха, че заподозреният мъж и жената са имали лични и служебни отношения. На този етап няма данни тя да е съпричастна. Работи се обаче по всички версии. Не е изключено да има и други обвиняеми, ако се съберат доказателства.

До обвинението се стига, след като пред съдия е разпитана съпругата на убития Елизабет. Именно тя е разказала, че убийството е извършено в гаража от служителя в нейната пекарна.

От прокуратурата съобщиха, че по време на убийството тя също е била в имота. Към момента не е ясен точният механизъм. Установено е, че Ланге има нараняване на белия дроб, както и рана на врата. Събрани са доказателства за определен тип оръжие. От прокуратурата казаха, че няма данни това да е метален шиш, каквато неофициална версия има. Чакат се резултати от назначените експертизи.

Удо Ланге беше намерен мъртъв в четвъртък вечерта от съпругата си в дома им във вилното селище "Делта Хил" в пернишкото село Кладница.

В първите часове на разследването вътрешният министър Иван Демерджиев и представителите на държавното обвинение се разминаха за това местено ли е било или не тялото на швейцарския бизнесмен.

Очаква се във вторник пернишкият съд да реши дали заподозреният да остане за постоянно в ареста. Ланге живее в Пернишко от години. Той е бивш собственик на завод за силиконови изделия в кв. "Мошино".

mediapool.bg